tahu je pregnant,minggu keberapa pergi check di klinik?

Hi semua .. sy IBU anak 1.. ni ontheway nak masuk 2 .. insyaallah dgn izinnya .. Amin .. skrg sy dah lewat period 4 Hari ,kalau harini xdatang jugak, maksudnya dah Hari ke 5 .. jadi excited pulak mcm dapat anak pertama 😂dah check nampak double line tapi kabur .. anak dukung Bru 1tahun 1bulan 11hari dah termengandung pulak.. rezeki allah bagi ,xboleh tolak .. so sy nk Tanya ibu2 semua cek Kat klinik minggu ke berapa ye ? Then kena bawak buku pink kan ?buku pink anak pertama dulu? Tapi skrg sy duduk kelantan,buku di rumah melaka .. mcm Mana ye ? Boleh ke g klinik bagitahu sy xde buku pink tu tertinggal .. agak2 nurse bising ke ? And minggu ke berapa ye Korang pergi ? Sbb masa anak pertama g Masa 5 week tapi 9week Bru nampak .. ni mcm nak pergi 10 week .. boleh ke ?

2 Balas

Saya baru2 je pegi buat buku pink,baru 5 week lebih dah boleh buka buku,tapi tak dapat scan la sbab kata doc blm nmpk lagi🤭🤭2 minggu nti baru scan..ada juga nurse tanya buku ank tapi saya kata tak ada bawa, jadi nurse akan direct tanya dekat kita je sejarah ank ptma tak perlu buku ank ..tak tahu klinik lain mungkin ada yg nak ada yg tak sangat..

9mo ago

tulah masa anak pertama dulu baby 8 week bru nampak.. anak kedua pun sama 9week baru nampak.. tu saya ingat anak no 3 ni nk lewat sikit pergi 😂 sebab letih kena pergi setiap minggu / bulan kan 🤭

Klau ikutkn nurse mmg perlu buku tu utk check sejarah pregnant sblm ni..mcm sy 12w bru mula buka buku tp date dh dpt awl la..