check upt positif #firstpregnancy

Hi semua, sy baru check upt sy positif, around 5 weeks. soalanya, sy makan nenas, buat treatment hair, workout. baru dapat tahu pregnant. nak tanya, ada apa2 effect tak buat semua benda kat ats ni? setakat ni takde alahan apa, takde rasa sakit apa2. normal. saya terus immediately makan acid folic. ada tak apa2 sy patut elak during pregnancy. mohon bantuan semua. #firstpregnancy

check upt positif #firstpregnancy
1 Balas

Tengok pada keadaan puan. Kalau risau, blh cek dgn doc. Ada je yg aktif, makan semua, dpt tahu hamil pun lewat, dengan izin Allah ok semuanya. Sentiasa tenang, elakkan angkat /buat kerja berat/ senaman berat, jaga makan, banyakkan rehat, ambillah asid folic. Yg lain boleh dapatkan khidmat nasihat drpd klinik ya.