Gender scan 18 weeks boleh ke nampak?

Hi semua, skrg dh 18 weeks, kalau detail scan skrg ada chance tak nak nampak gender dengan clear?

15 Balas

tgk baby jgak..kalau dia nak tunjuk mmg terang2 la boleh nampak. tapi kalau baby xmau bg kerjasama. redha jala. beli ja baju unisex.. mcm saya dari 16week sampai 28week baru nampak gender, tu pun kena round2 jalan2 dlm bilik doctor baru dia ubah position... doctor sampai ckp baby awak ni pemalu sgt lah. muka pun xmau tunjuk..

Sy bleeding 18w. Scan uri nak nengok OK tak. Nampak skali gender. Tp swasta laa.. Pastu 21w buat detail scan. Sama nampak jugak. Sama cam 18w.

Macam saya 18 week.. muka tutup n x nampak sgt. doc ckp mcm boy tapi next 22 week baru recheck lagi.. nak double confirm gender huhu

betul. ikut kerjasama baby. tanya sonographer haritu kalau nak tepat 20w ke atas sbb dah fully develop dia punya boy/girl part tu

1y ago

sebaiknya gitu. sbb saya detail scan haritu 20w alhamdulillah nampak jelas organ apa semua. bby bagi kerjasama hehe

Nanti cantik amek 20w .. tp tgok baby n kepandaian sono jugak .. kalau dye bg kejesama , mmg senang nak tgok gender baby 😅

1y ago

betul2. saya detail scan 20w kat sonobee. 3 angle sonographer tgk, tiga2 tu mmg nampak jelas baby tunjuk.

Sy scan 16 week dh nampak klau bby aktif mkn aiskrim dulu sblom scan trus dia kangkang 😆 .

kalau boy da nampak clear da by 18weeks tu.. tapi nk tunggu smpai 22minggu pon boleh

Tggu skit lagi sis utk tgok betul2 heheh,,20w keatas cmtu.

boleh depends keapda kepandaian sonographer & mesin yg digunakan

Ikut luck juga sis.. Tp sblm scan. Minum air masak sejuk byk22