stroller or baby cot?

Mintak pendapat mommies semua, baby cot ke stroller+car seat patut beli dulu? #firsttimemom

18 Balas

Car seat...car seat...car seat... Biar start ajar baby ddk dlm car seat awal2, mudah nak gerak nanti, if 1st baby, mmg x terasa tapi kalau dh ade extra anak nanti... X dan nak pegangke, nak suruh duduk diam2 ke, nak suruh jgn lompat2 ke dlm kete... Ajar dr 1st baby, anak extra nampak nanti, dia dh pandai. & for safety too, anak bapak mak sekali selamat and selesa😉. Stroller not compulsory Sgt sbb skrg ada carrier bagai...lagi murah, berbaloi dan jimat ruang simpan. Lagi pun awal2 3-4 bulan, x kemana Sgt pun

car seat paling utama.. saya keluar drpd hospital terus masuk carseat, pergi check up letak dalam car seat, mcm mana kita ckp taknak bawak anak keuar awal2 pun, tetap ada hari yg terpaksa bawa anak contoh check up klinik.. baby cot kalau nak cari, cari yg boleh. sambung dengan katil, yg jenis boleh turunkan palang, senang sikit.. stroller bergantung pada plan, saya setakat ni anak dah 6 bulan tak beli stroller lagi, kalau keluar just pakai carrier dan tak lama..

Car seat plg penting.sy guna sejak baby umur 1 hari. Keluar dari hospital dh start letak. Nk pergi check up nnti pun senang. Stroller & baby cot blh je beli kalau sis ada duit lebih. Mcm Anak saya, ada stroller tp dia xsuka, dia lebih suka carrier. Baby Cot blh beli kemudian, tp mcm saya kata , kalau ada duit lebih blh je beli awal2, blh train Anak dr kecik utk tidur dlm baby cot 💜

Baby cot dulu sy beli. Sbb sy x nk anak sy asyik nk tidur dgn mak dia, nnti susah bila sy dh bekerja and perlu travel. Stroller n car seat lps 3 bulan. 3 bulan sy x nk baby sy keluar rumah. Matahari dkt tingkap ckuplah. Sbb imun dia msh low. Even x bg org pickup anak sy dukung2 or cium2 nnti.

Ikutla keperluan.. Baby cot sesetengah org x guna pun.. Jadi tempat simpan barang je. Car seat yess.. Sy letak anak sy seawal 2 minggu on off utk biasakan dia. So far semua anak2 duduk elok je bila travel smpi masing2 umur 9 thn..

Saya xguna baby cot, nnti rugi je beli tapi anak xsuka. Kadang2 baby ni suka kena buai baru boleh tido, anak saya tido sbelah je. Kalau dia nangis pun senang nak terjaga 😂

Car seat. Stroller pn boleh jgk , sbb mula2 nk ulang alik hospital tak larat angkat baby. Tp pakai sekejap je sbb baby tak suka dduk dlm stroller

Sy beli yg stroller + car seat je.. baby cot sy beli tak pakai langsung..bersawang je dlm stor..haha..selesa guna bouncer dgn baring atas tilam

Bg sy, bby cot xperlu. Tido atas tilam dkt lantai dh memadai. Stroller & car seat lg penting utk bawa bby checkup atau keluar kemana².

Yg pasti bby cot xpyh beli .. mcm sy ank kalau tidur mmg nk kena peluk je.. sbb kta xtau bby after lahir mcm mana kan