Baby mudah tersedak

Hi semua, siapa ada pengalaman baby since newborn selalu tersedak. Tersedak dia bukan sikit2 tapi macam kita orang dewasa tersedak air atau airliur. Normal ke macam tu? Sekarang anak 5 bulan lagi sebulan nak start solid food. Risau kalau keep tersedak macam ni walaupun minum susu badan takut dia akan tersedak time makan nanti. Apa perlu saya buat? Perlu ke refer ke Pediatrician? Boleh hilang sendiri tak tersedak dia bila dah makin besar nanti?

1 Balas

yes betul jumpa paeds je terus sbb dia nk kena tgok jgk cara kita menyusu, posisi masa menyusu apa semua. mungkin flow susu laju sgt ke. nnti paeds akan guide la. kesian jgk dkt baby nnti nk mkn sendiri mcm mana kan

3y ago

Terima kasih atas respon. Next appointment saya akan tanyakan pada Paeds. Terlupa nak tanya Paeds haritu.