Pregnant ke ? atau tidak ?

hi semua , saya tengah tempoh lewat 5 hari period dan dah test upt naik 2 line tapi samar samar. 2 kali saya test , malam sebelum tidur dan pagi air kencing pertama. keputusannya sama , dua dua naik double line samar samar warna pink nya. saya pernah gugur sekali , jadi dah tak ingat rasa simptom mengandung ni macam mana. tanak berharap lebih lebih , sebab lepas gugur saya gab setahun yang tengah alamai sekarang - lewat haid 5 hari - bahagian perut tak selesa , macam kembung - tiba tiba jadi seorang yang kuat ngantung , rasa nak tido je - penat dan layu .. buat semua benda rasa penat - takde mood - tekak pahit , loya nak muntah tapi tak muntah padangan mommies ? saya jadi tergantung tak bertali , selama ni test upt tak pernah double line. sekarang tiba tiba double line .. nak menangis pon ada .. saya guna dip n tell , ok ke jenama ni ? #firstmom #pleasehelp #firstbaby

6 Balas

Kandungan awal lg,jadi simptom2 pregnant xrasa lg..kalau dh samar2 tu insyaAllah ada rezeki awak kali ni..jaga diri ok,jgn lasak2..kalau awk p scan awal2 ni pon xnmpak apa..doktor akan suruh repeat jgk..scan seeloknya 8 week nanti..buat sementara beli je folic acid kt farmasi..yg murah sepapan 1 ringgit..yg mahal brand appeton..tp kalau perlukan nasihat doktor boleh je p jumpa doktor dan mungkin boleh dptkan ubat kuatkan rahim kalau kandungan sebelum ni gugur sbb rahim xkuat..minum susu jarakkn makan dgn ubat..apa2 pon tahniah..🫶🏻

Dip&tell bagus sebab dia sensitive. Kalau letak urine double line tu terus naik within 15 mins, In Sha Allah pregnant lah tu walau samar. Make sure samar tu samar yg sekali pandang pun dah nampak terang samarnya. Kalau vvvfl try lagi 3 hari, should be makin pekat. Buat masa ni sis jaga diri dulu ya, bed rest & elakkan bersama dulu. Acid folic jgn lupa makan. Saya doakan sis pregnant sampai bersalin dgn selamat 🤲🏻

pd sy tu mcm tanda hamil,sis tgu lg baru buat lg upt.lps tu elakkan dulu bersama suami,sy pon buat upt banyak kali sbb takut upt tu main2.sy baru kehilangan bby syurga bln 4 itu ari,bulan 8 check samar2.mcm xpercaya sbb takut .. insyaallah ada tu

klau dah pena ggur sblm ni trus makan folic acid ya sis... beli kat mna2 farmasi pn bole..folic acid biasa je yg macam klinik ibu mngdung bagi tu...

jenama dipntell ok.. klu nk kpastian clearblue digital siap bgtw weeks..

Guna dipntell/ clearblue utk kepastian