pregnant week31, boleh makan panadol & ubat batuk x?

Hi semua... saya sekarang pregnant week31. #pleasehelp #advicepls #1stimemom nak tanya boleh tak kalau saya nak makan panadol/ubat demam & ubat batuk. tak tahan la badan panas dan tekak perit gatal

7 Balas

Kalau ikutkan boleh je tp seeloknya panadol/paracetamol yg doc bagi. Ubat batuk pun sama. Dos lain bg wanita mengandung. Sy pun sampai skrg masih mkn ubat2 sbb asik demam spjg mengandung ni…baby ok setakat ni still active/heartbeat regular. 37w6d