Covid 19 di awal kehamilan

Hi semua. Saya pregnant 5 week Dan belum buat confirm pregnancy. Harini saya test covid +ve, macam mana ya. Kena jumpa doktor atau just kuarantin sendiri macam biasa. Ada yang pengalaman tak covid di awal kehamilan? #ingintahu

10 Balas

saya pernah kena covid kali ke 2 masa pregnant 7w+, first baby. simptom sgt teruk berbanding dari yg 1st kena. demam 3 hari sy makan panadol biasa, jerlum badan dgn air lemon. kerap batuk sampai sakit bwh perut, keluar darah melalui kahak mungkin sebab dh luka di dalam. ada kawan bg petua minum air madu+lemon+cengkih. kerap minum air kosong jangan bagi badan dehydrate. keep monitoring oxygen, temperature & bp (klu ada mesin di rumah). update juga dlm mySJ ya