Cramp belakang bdn

Hi semua. Saya pregnant 35 weeks. Lately ni baby kerap mengeras. Maybe braxton hicks. Tp knp urat blkg bdn saya pun cramp sama. Kdg x boleh tarik nafas . Nak tarik nafas sakit. Ade yg mcm saya tak

1 Balas

Kalau Baby mengeras kat abdomen dan masa sama tangkap sakit belakang tu macam simptom contraction betul tu. Kekerapan contraction selang masanya macamana?

6mo ago

Ohh.. Selang beberapa jam la.. Ya, Braxton hicks tu. Sakit belakang, biasa lah.. Kandungan membesar himpit otot berhampiran. Jaga postur, buat senaman sesuai kehamilan, briskwalk. Minum air secukupnya