Minuman supplement

Hi semua. Saya nak tanya, perlu ke kita minum any supplement contoh nya jus Delima, VCO, atau lain lain? Kalau perlu, Bila waktu sesuai utk ambil supplement tu? Thank you in advance mummyyyy!

4 Balas

Sy skrg makan folic acid je tp plan nak amik supplement dr Amway sbb sy kurang makan mcm sayur, buah2 buat masa ni sbb morning sickness teruk. Makan apa je muntah n loya. Jadi kene amik sesuatu utk ganti makanan sihat yg tak dpt makan. Tp atas nasihat doctor kene rujuk jg.

3y ago

So far alahan dah kurang, cuma tak boleh lambat makan je. Terus angin. Tu laa kena refer doc jugak kan. Baru yakin

VCO tu sy rasa paling tkde fungsi. Jus delima klu mmg jenis anemic boleh kot amalkan sebagai ikhtiar tambah HB. Tp tk perlu pun sbnrnya supplement byk byk ni. Cukup dgn apa yg kk / doktor suruh makan bila dh tiba waktunya nanti.

3y ago

Noted. So far saya memang makan folic acid je. Lain lain takde. Tu yang risau kot supplement tak cukup utk baby. Hehe. Btw thank youu for your opinion 😘

Terpulang pada ibu.. Tak salah ikhtiar, asalkan xmemudaratkan

3y ago

setuju

xyah tambah2 dah..

3y ago

Tu laaa. So far mcm okay je. So maintain mcm ni je la kann