Boleh ke naik motorsikal bila kandungan 5-6 minggu ?

Hi semua . saya nak tanya pendapat . saya mengandung anak pertama dan usia kehamilan 5-6 minggu . Bila dah raya ni , nak balik kampung naik motorsikal dari Perak ke Kedah . Agak risiko untuk baby tak kalau naik motor sejauh tu ?

2 Balas

ada stengah org cakap jgn sbb baru lagi. mcm saya dulu naik motor je sbb takda kereta lagi, tapi kena hati2x juga, bawa slow, tambah bab jalan yg berlubang apa semua.

Elakkan awak. Kawan sy miscarriage lepas naik motor first trimester