Seafood / Shellout

Hi semua. Saya nak tanya. Im preggy 17weeks. Teringin nak makan Shellout dari sblm preggy lagi. Sampai sekarang teringat nak makan. Saya ada dgr bila preggy takleh makan makanan berkerang atau kulit keras. macam ketam, lala, tiram semua. Tu jadi takut nak makan sampai skrg. hee Jadi pendapat semua, boleh ke makan shellout masa preggy ni?

2 Balas

Boleh. Makan kuantiti biasa. berhati2 juga kandungan tinggi merkuri. Kerang dan lala bagus sebab ada zat besi. Asalkan semua tu full cooked.

Sye cuma mkn kerang saja utk tambah darah..tp mkn kuantiti yg sikit je....utk amik rse sje....selebihnye sye lbih Sayur2 hijau dgn buah2 je.....