Induce untuk bersalin

Hi semua, saya induce on 38weeks, kemarin 6.30 pagi induce ubat dr bawah. Ada rasa contraction mcm period pain, doktor cek belum ada bukaan & petang kemarin dia tlg buat bukaan 2cm. Then tadi pagi, doktor cek bukaan baru 3cm. Dan dah book utk labour room, so tgh tunggu turn. Cuma sy musykil normal ke bukaan dah 3cm tp takde rasa any contraction? 😂 #firsttimemom #ingintahu #firstmom

25 Balas

sakit bersalin tak sama,setiap anak pun kadang ada bezanya. mcm sy,anak first sakit perut nak bersalin,dtg hosp terus bersalin sbb dah 9cm. tak lama pun gap masa sakit perut ke hosp,ambik masa lbh kurang 1 jam dr rumah ke hosp.anak ke 2 pula 2cm tak boleh tahan sakitnya,bersalin hari yg sama. anak ke 3 pun,3cm dah mcm nak tercabut pinggang tahan sakit,dan sama juga bersalin haritu juga. sbb tu sy ckp tak sama sakitnya. ada org baru 1cm pun dah sakit,ada juga dah 10cm pun masih relax lg.