Induce untuk bersalin

Hi semua, saya induce on 38weeks, kemarin 6.30 pagi induce ubat dr bawah. Ada rasa contraction mcm period pain, doktor cek belum ada bukaan & petang kemarin dia tlg buat bukaan 2cm. Then tadi pagi, doktor cek bukaan baru 3cm. Dan dah book utk labour room, so tgh tunggu turn. Cuma sy musykil normal ke bukaan dah 3cm tp takde rasa any contraction? 😂 #firsttimemom #ingintahu #firstmom

25 Balas

Normal , saya masa tengah 3cm siap boleh sembang dengan nurse hahaha , masuk 5cm dah tak boleh tahan dah sakitnya 😂

sy masuk 7cm baru rasa mild contraction..sblm tu xde rasa sakit. betul2 sakit bile dah bukaan penuh..atas badan masing2

sy 2cm masuk labour room. 3x induce tkde rasa apa. masa dlm la lbour room kena drip induce ha yg tu sakit sgt

sy 3cm xde cntrction..sme jgk kna induce...tolak lbour room 3cm powm..drip air bru rse cntction

banyakkan berjalan, insyaallah membantu pembukaan jalan,semoga dipermudahkan urusan aamiin

3cm tak berapa sakit lagi.. kalau dah 6cm tu dah rasa sakit sampai nak tendang katil🤣

normal sebab saya 3cm tu macam takda apa. masuk 6cm baru cam nak gegor katil😂😂

Bagus la sis. Sy sakit sampai nak pengsan. Nasib baik ada epidural.

normal..sy 5cm x rse sgt lg....7cm trus gegar katil skit sgt2...