Induce untuk bersalin

Hi semua, saya induce on 38weeks, kemarin 6.30 pagi induce ubat dr bawah. Ada rasa contraction mcm period pain, doktor cek belum ada bukaan & petang kemarin dia tlg buat bukaan 2cm. Then tadi pagi, doktor cek bukaan baru 3cm. Dan dah book utk labour room, so tgh tunggu turn. Cuma sy musykil normal ke bukaan dah 3cm tp takde rasa any contraction? 😂 #firsttimemom #ingintahu #firstmom

25 Balas

Sy induce bawah 2x + belon 1x bukaan 3 cm jga..Last masuk LR pecah ketuban + drip sakitnya tu rasa nak tercabut palang katil hospital tu sy pegang. Tapi tak da penambahan bukaan selepas 8 jam menahan sakit. Last sekali terpaksa emergency czer.😩😩