Induce untuk bersalin

Hi semua, saya induce on 38weeks, kemarin 6.30 pagi induce ubat dr bawah. Ada rasa contraction mcm period pain, doktor cek belum ada bukaan & petang kemarin dia tlg buat bukaan 2cm. Then tadi pagi, doktor cek bukaan baru 3cm. Dan dah book utk labour room, so tgh tunggu turn. Cuma sy musykil normal ke bukaan dah 3cm tp takde rasa any contraction? 😂 #firsttimemom #ingintahu #firstmom

25 Balas

Normal. Bagi setengah orang pain tolerance tinggi. Macam saya dua kali bersalin induce drip. Tapi sampai sekarang taktahu sakit contraction tu macam mana. Sebab duadua baby saya cuma rasa urge nak teran je bila dah 10cm. Takde rasa pape selain dari tu. Saya takde amik sebarang pain management.