Anak taknak menyusu

hi semua, saya first mom n direct bf.. ada tak yg sama mcm saya ? anak bgun cari ii nk menyusu tp bila kita kasi dy taknak.. tpi dy sampai ngis melalak cari susu tu.. dy jadi camni kadang ii je tpi kerap.. kenapa ya

2 Balas

Mungkin perut dia x selesa? Letak kt bahu/dada dan tepuk bg burp dlu. Anak sy kuning jgk, sy buat cmni bru dia akn menyusu betul2

pernah check mulut ank ada tongue/lip tie? klu ank nyusu lama x?

6mo ago

klu jaundice mmg bby minum sekejap2 sbb bby tgh blaja utk guna otot mulut utk minum susu. tp klu ibu perasan dia stop nyusu, kejut bg dia sambung menyusu. biar bby cari nipple ibu, bukan ibu suap nipple pd mulut bby. then periksa juga lekapan penyusuan..mintak misi check atau LC yg berdekatan.