What's next?

Hi semua. Saya baru lewat period 3 hari, test UPT dua kali. First, 3 hari before period sepatutnya datang result sangat sangat sangat faint. Second time pada hari period patut datang, lebih clear sikit double line tapi masih faint colour nya. So kiranya kalau saya betul pregnant, usia baru 4 minggu. Jadi apa yang perlu saya buat selepas ni? Buat UPT sekali lagi? Tunggu minggu ke 10/11 baru pergi scan dan bukak buku? Perlu ambik folic acid sementara tunggu tu? Some help please, thank you.

What's next?
1 Balas

tahniah. for now boleh consume folic acid dah..cari dkt farmasi, sepapan dlm rm1.00++. mkn sebiji sehari. utk scan, boleh buat bila kndungan 6w keatas, blh pergi mana2 klinik swasta yg ada perkhidmatan ultrasound. atau if u nk save budget, buat scan around 8-9w terus. after dktr dpt detect fetus and heartbeat, baru u walk in/call kk nearby ur area utk set up appointment buka buku. bring along gmbr scan as a proof.