Upk dan upt

Hi semua, saya baru 2 bulan kawin dan period tk regular.. boleh tak saya nk tahu apa itu upk dan upt.. saya masih belajar

1 Balas

upk ka opk? opk tu guna utk tau hari subur kalau jenis yg irregular period. kalau jenis yg period regular x perlu opk pon. just download apps period tracker je utk tau hari subur. upt tu pulak guna dia utk kesan hormon hcg dlm urine. which is nak tau kita mengandung or tak. upt buat sebaik nya selepas delay period. lagi tepat.

2y ago

kalau bru kawin, biasa hormon akn lari sikit dri selalu. opk selalu org buat hari2. 1hari 2kali. waktu yg sana. pagi n mlm. kalau line dkt opk tu terang dua2, mkna nya awk tgh wktu subur. opk selalu boleh start bila habis period. lagi sng nak kira n tau period cycle berapa lama. buat sampai next period. nak murah opk beli dkt shopee. sbb byk nak guna kan.