Period delay

Hi semua, saya ada check upt masa delay period masa hari ke 3 & 6. Dua dua pun -ve. Kalau saya check hari ke 14 (2 minggu) lewat haid ada chance ke utk dpt +ve result. Ke bazir upt je 🤭dlm masa yg sama risau kecewa jugaaa #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

12 Balas

Boleh je check. Saya haritu hari ke 14 check upt tapi nampak laa double line tu tapi tak terang. Pastu terus gtau suami kata nk gi klinik nk double confirm. Dr amik darah then tunggu dlm sejam mcm tu tak silap saya (tak ingat dah) dapat result alhamdulillah +ve tapi poor +ve sbb kandungan masih baru. Jadi dlm sebulan lepas tu saya gi check up. Alhamdulillah skrg dh bersalin n anak dah 18 hari 🤲🏻🥰

1y ago

bhcg kan? supposed ada nilai, cam 500 ke camtu

xpe. try je test dulu. waktu awl2 pagi time subuh tu haa cek je. mcm sy 2hari sebelum period sy cek,dh naik samar2 double line. so delay dlm 2 hari lg cek,dh terang. boleh la ke klinik berdekatan utk sahkan kehamilan. lpas tu blh p kk buka buku pink sebelum 12minggu ya. semoga ada rezeki utk korang 😍

my advice better tunggu cukup sebulan delay utk confirm. bukan apa dok harap² sgt nnt frust. sy buat mcm tu,klu 2 minggu lewat ada yg nasib +ve. mcm sy -ve. bila check cukup sebulan delay result +ve

sy ni sejenis tak suka perasaan curios tu. pedulikan rasa kecewa dan membazir , asalkan terjawab persoalan awak huhu. berapa ringgit je pun upt tu. beli banyak2. buat smpai puas hati

Sy check lepas 2 minggu delay period.. baru pekat… tapi masa sebelum delay tu.. badan rasa sengal.. breast pon rasa sakit.. check upt negative.. sekali lepas 2 minggu bru positive..

possible utk +ve, might be kita ovulate lambat. tp jgn terlampau berharap sgt. cam sy, lepas period delay sebulan baru +ve.. masa 2 weeks delay still -ve

sy 3mggu late bru positif.. 2mggu msih neg..tu pun sbb sakit sngt kpla.. lain org lain hormon dy sis.. insyaAllah ad rezeki sis😊

1y ago

sy sebab sakit kepala sangat dri hri raya.. mmg xjangka dh lekat..pgi klinik dktr sruh cek upt.. alhamdulillah.. samar2 dotr sruh tgu dlm seminggu 2minggu lgi.. lpas tu blh scan..

Hi, boleh. Kita pun macam awak. Delay 2w baru cek. Alhamdullillah skrg dah 6w

Mungkin subur lambat. Slagi period x dtng blh je check xde salah pun.

jika hamil +ve, jika xhamil tetap -ve juga. xde org yg tahu