Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Fadzlyana Hanif, Perunding Babywearing Bertauliah

Hi semua pengguna yang dikasihi! Kami bawakan khas kepada anda Dr. Fadzlyana Hanif, Perunding Babywearing Bertauliah dan salah seorang Admin Rasmi Laman FB Malaysian Babywearers untuk menjawab semua persoalan anda berkenaan babywearing! Tanya kelebihan penggunaan babywearing, jenis 'slings' ataupun 'carrier' yang disarankan oleh pakar dan banyak lagi soalan lain hanya di aplikasi kami. *𝐍𝐎𝐓𝐀 : Sebarang pertanyaan diluar topik tidak akan dijawab dan akan dibuang daripada ruangan komen. Soalan yang ditanya selepas pukul 3 petang juga berkemungkinan besar tidak akan dijawab oleh pakar.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Fadzlyana Hanif, Perunding Babywearing Bertauliah
25 Balas

Apa beza penggunaan baby carrier dengan sling? Terima kasih doktor

4y ago

Baby Carrier adalah alat penggendong bayi yang menepati ciri² T.I.C.K.S. Sling bag carrier pula adalah salah satu jenis baby carrier yang digantung pada satu bahu, dan ada seat untuk diletakkan anak di situ. Sling bag carrier yang tidak menepati ciri² T.I.C.K.S amatlah tidak digalakkan. Puan bole join group Facebook kami di sini https://www.facebook.com/groups/mbw.official/?ref=share untuk pemahaman lebih lanjut lagi.

Boleh ke kalau beli yang murah punya? Selamat ke nak gunakan?

4y ago

Murah maksud puan dalam range berapa? Ada brand SSC yang harga dalam lingkungan RM100+. Paling murah dan menepati T.I.CK.S rules adalah kain batik lepas. Ada teknik ikatan dan cara pemakaian yang betul. Puan bole join group Malaysian Babywearers Official di fesbuk. Di situ ada tutorial cara pakai yang betul. 💓

Hi doktor. Berapa had umur pemakaian sling ni ya?

4y ago

tiada had umur. Dari first day of birth dah bole start Babywearing sehingga puan larat nak dukung anak puan. 😊

Cara pemakaian yang betul

4y ago

Hai puan, cara pemakaian yang betol adalah bergantung pasa jenis baby carrier yang puan ada. Puan bole belajar lebih lanjut di Facebook Group kami di https://www.facebook.com/groups/mbw.official/?ref=share

im in

4y ago

Hi mommy, you can join us in our Facebook Group https://www.facebook.com/groups/mbw.official/?ref=share A lot of infos there.