Bila Ultrasound pertama korang?

Hi semua.. Pagi td pergi klinik, just to confirm. Alhamdulillah positif. Tp xde buat ultrasound sbb too early. Korang buat ultrasound yg pertama bila? ?

3 Balas

Saya scan masa 6 week, masatu nampak kantung je. Repeat scan 10 week dah boleh nampak baby, boleh dengar heartbeat dia sekali.

4y ago

Amin... Tu la.. Ni pun rase penat n ngantuk jer... Dah tido rase nk tido lg.. Hahaha...

Maaa 7 weeks nmpk kantung. Then bawa gmbr scan ke kk untuk buka buku pink. Masa 14weeks kk scan lg

4y ago

Ha ah mase 1st scan tu awal lg. Nmpk kantung tp doktornyer dah detect cam something wrong, bentuk xkena. Pastu tunggu 2 weeks, doktor ckp xde heartbeat, then sy refer klinik lain. Tp doktor tu pun same, muka lain. But still mintak dtg after 1 week. Pastu..sy just tunggu gugur sendiri.

Kali pertama kena bawa photocopy ic dan marriage cert ke?