takde selera

hi semua. nk tanya normal ke sis 6weeks hilang selera makan , tekak sy rasa pahit2 , rasa nk batuk2 sbbtu sy slelu lambat makan. breast makin sakit normal ke, tengok perut xde perubahan pun hehe jgn kecam nye . sy tanya je #firsttimepregg #anakfirst

14 Balas

Sama mcm saya.. Baru 8w4d.. Mmg mulut pahit jer xder selera.. Mkn nasi je pastu muntah balik.. Tpi perut sentiasa rasa lapar sampai ketar badan2.. Skrg bnyk mkn buah jer dgn roti.. Sbb perut x tahan sangat kerap lapar.. Bau org masak pon x boleh skrg ni..

4y ago

sama lah sis. sy dah genap 7 weeks hmm dh buntu ni perut lapar tapi semua xleh telan .

Normal sis..sy start 6mggu ilang selera mkn..alahan teruk smpai x keluar bilik..ns xblh mkn..bau org masak pn x blh..4bln jgk nk abeskan semua alahan tu 😂

Sya first and second pregnancy, dua2 batuk, hilang slere mkan pd awal2 pregnant.. Perut lapar tp makanan xlepas dr tekak sbb mual2 kan.. Lagi perut berangin.

Antara alahan mengandung tu sis. Saya dulu pun mcm tu jugak. Alahan teruk. Hari2 mkn kismis, biji gajus & badam. Ganti dgn roti utk amik sumber karbo

Cuba utk makan jugak ye, cari makanan yg awak selera makan. Buah buahan ke..sian baby dalam kandungan tu. semoga cepat baik ye 🌹

Normal awk....breast mmg mkin sakit denyut2 lg siap,perot tu kalau mcm sy takde perubahan sgt pon nnti dh 6-7 bulan baru nampak

Biasa.. Mcm sy jgk... Tekak selalu kering buat sy rasa nk loya sja... Selera makan out.. Misi bg vit ok. Sikit

Normal tu sis..perubahan hormon... bnyk kan rehat...jgn lupa asid folic... kalau ada bleeding terus jumpa doc ya...

4y ago

sma sy..xleh tdow..mlm je mandi peluh...siap pakej kena gatal2...seksa rasa.. 😥...sy pn xtaw smpai bile... bru 8weeks..

Normal.. sy dlu lalu air sunquick je.. mkn pon roti dgn jem buah.. bru la selera

Sy 1-3bulan sgt2 kurang slera mkan smpai berat turun 10kg