detail scan

hi semua. naktanya kalau takbuat detail scan , boleh ke? saya skrg pregnant 22 minggu. niat mmg nakbuat detail scan tapi bila kewangan takberapa stabil skrg ni. jadi berbelah bagi nakbuat detail scan. tapi bila baca detail scan tu penting sgt untuk tau tentang baby.

8 Balas

boleh je. biasa nya detail scan ni utk org yg berisiko. mcm kencing manis/drh tinggi dsbgainya lah. tapi boleh je kalau nak buat utk tahu keadaan baby mcm mn. if rasa berat kewangan xape je sis. ada je org xbuat detail scan. nanti dkt kk 28 minggu biasa Nye dorg buat je growth scan tapi mesen kat kk biasa lah. hidup segan mati xtak mau😅. xberapa nak jelas sgt. biasa Nye detail scan ni utk bg kelegaan pd mak2 la .. xnk overthinking bagai.. nk yakin gitu bby sihat. mcm mak sy,dia ckp xpernah buat scan2 ni sume. jd terpulang la pd masing2 ..kalau nak detail scan murah ad je,mcm dekat sonobee tu bg sy okey lah hrga nye . kalau detail scan tu bajet dlm 80+ je. kalau tambah 4d dlm 108 gitu...benda xwajib Pon sis.. Semoga dipermudahkan urusan ye

Boleh jerr buat , kena bawa 25weeks laa . Details scan untuk org yang berisiko seperti kencing manis dan darah tinggi . Utk ibu yang berisiko doc akan refer ke pakar o&g . Kalau doc tiada sarankan takperlu laa buat . Tapi semua ibu2 ingin tahu kn perkembangan bayi . Tapi kena pergi private la sis . Semoga di permudahkan segala urusan sis .

11mo ago

saya takda kencing manis atau darah tinggi. semua okay. terima kasih 😊

Mcm sy ada GDM HB low & ada cyst Setiap bulan doc akan scan tgk bby n cyst.. Alhamdulilah mesin kk tempat sy ok 😂 Nmpk lah jelas semua Ukur bby semua ok Alhamdulilah xada problem.. Sy x buat detail scan sbb kn mesin kk sini ok N every month doc kk scan bby 😄

Saya tak buat details scan sebab nak lalui fasa pregnant dengan tenang. Apa2 keputusan tawakal dan berserah kepada Allah. Tapi if awak nak buat, terima saja apa yg sonographer inform awak.

https://sono-ultrasound.com/ sekarang tgh promo rm 88 sehingga 12/7/2023 ni. murah sgt sis.

Takpe sis, kalau tak buat, InsyaAllah baby sihat2 aje dlm kandungan.

better buat details scan tu

Sonobee murah