Keluar darah kaler coklat sikit

Hi semua, nak tanye, normal ke kalau pregnant 7week, keluar darah kaler coklat sikit, bile lap pakai tisu baru nampak.. risau jugak ni, please sape2 yg ade pengalaman #firstbaby #pleasehelp

6 Balas

Apa yang doktor pernah bagitau saya, adalah tak normal bila ibu mengandung alami spotting atau bleeding, tak kira di weeks keberapa sekali pun. Jadi jangan ambil remeh isu spotting. Bila alami kena cepat2 jumpa doktor. (sebab saya sebelum ni pun pernah ada experience spotting) Semoga dipermudahkan urusan ye mommy dan moga selamat semuanya. Aamiin 🤲🏻

saye pon pernah kluar kaler coklat bile lap dgn tisu baru nampak, mase tu dalam 8week, pegi cek n scan baby okay je, just kene banyak kan rest, n doc bagi ubat kuat rahim, if darah still keluar, kene terus ke hospital, alhamdulillah skrg dah masuk 20week

Pergi hospital terus bhg emergency cakap awk ada spotting. Nanti dr akan scan. Sbb sy dh 2x miscarriage n sekarang tgh pregnnt no.3. No.3 ni pun ada keluar spotting coklat terus pergi hosp

Pergi terus emergency kalau risau. Sbb lain org lain ragam. Based on my experience, keluar coklat sikit then terus pergi emergency, doc bgtahu threaten miscarriage.

Silakan jumpa doktor segera

bykkan rest