Waktu sesuai pergi hospital?

Hi semua. Nak tanya, rabu lepas sy da ade bukaaan 3cm tapi belum ada turun tanda. Ada pergi hospital, tapi doktor suruh balik monitor kat rumah. Harini pagi tadi sy ada turun tanda 'mucus plug' tu tapi takde darah. Contraction pon manja2 mcm tu. Baby gerak aktif. Boleh tau waktu sesuai utk sy pergi hospital? Tanak lah pergi tapi nanti suruh balik semula pulak.

2 Balas

sy pun dah buka 2cm. tp sbb tak sakit, doc kata boleh balik. dah berapa hari tunggu ni, tak bersalin lagi. mucus plug dah seminggu lebih keluar. skrg ni sakit pun manja2 je.

Hai. Boleh je pergi sebab dah keluar mucus plug tu. Tak semesti turun tanda. Nanti akan check bukaan lagi.