Trimester ketiga bersama suami

Normal tak ye bila bersama ngn suami sampai klimaks then perut mengeras.setiap kali klimaks mesti perut keras.ade apa² efek tak dkt baby?..tq yg menjawab

5 Balas

normal, sebab soalan wajib nurse/doc akan tanya bila last bersama dengan suami if kita datang ke PAC sebab perut mengeras atau ada pre term contraction. just monitor for any bleeding / fetal movement. kalau reduced/ tak cukup 10 kena segera ke PAC.

cuba cari posisi yang tak perlu gerakan banyak sis. biar H ja buat keje. kadang gerakan banyak, jantung kita makin laju otot kejang. lagi kalau klimaks makin kejang jadinya. edge of the bed atau spoon pun boleh, sis tak perlu gerakan banyak.

normal ...sbb klau suami ejakulasi dlm, sperm suami boleh ransang contraction & klimaks ibu sendiri pun boleh cetuskn contraction

normal cuma monitor kalau ada bleeding / xcukup gerakan segera ke doktor.

normal.