Prolonged Jaundice

Hi semua, nak tanya kalau baby kena prolonged jaundice apa next treatment yang doctor akan buat? Kena terus followup dgn kk ke or kena tahan ward, or kena terus treat baby di rumah?

1 Balas

anak sy prolonged jaundice 28hari, dh ambil sample air kencing dgn ambil darah kt tgn .. semua normal, just continue bg susu, xde treatment khas pun utk dia, just follow up kk, tgk brp bacaan kuning dia, mcm anak sy 2minggu awal tu mmg hari2 kena dtg kk, lepas 2minggu bacaan x tggi mana dah, seminggu 2kli je check, xde setiap hari .. melainkan lepas ambil sample air kencing dgn ambil darah ada yg xnormal, mgkin ada treatment lain

4w ago

anak dah ambil sample kencing dgn darah belum sis?