bersama selepas 100 hari

Hi semua, nak tanya harap dapat bagi pandangan ( first baby) 1. Ada perbezaan x bersama dgn suami selepas bersalin dgn sebelum bersalin 2. Ada rasa sakit x kalau bersama kalau masa beranak ada jahit kt situ 3. Kalau nk merancang sndr apa cara yang paling selamat?

11 Balas

Awal2 mmgla seram.. suami xpksa. Slow2 ja.. sy ccuk perancang n buang luar. Sbb btul2 nk jga ksihatan rahim. Bg dia btul2 rehat. Jgn time pntang ja rehat. Lpas bbrapa kali brsma. Rsa ok ja mcm sblum brslin 😊. Yg pnting komunikasi dgn suami. Eh lpas brslin rsa lg brnfsu cuma penat skitla urus ank 😅. So smgu 3x ja brsma..

5y ago

Sis perancang tu..period okey x.?

My advice is jgn fkir psal sakit .. Enjoy je time brsama suami bila tngah brnafsu awak xkan rsa sakit .. Tp bila awak fkir kesakitan tu . Mmg sakit sgt .. Saya bape kali tolak nk brsama suami sb sakit sgt hahaha skrang risau pulk saya trmengndung sb xguna condom wlupun buang luar 😅

haha...ada beza sis,seram sejuk gitu😂 klu sya rancang sndri hbis bsama je trus cpt2 bngun g bilik air basuh trus bsuh bersih2😂 jgn duk baring lg lma2,slesai je bdri trus😂 ada jga yg guna kondom klu nk rncang sndri...

5y ago

sakit lh sikit ngilu2 gitu...

Klu b’salin normal tu, 1st time nk bersama lepas b’salin tu seram kot...hahaha, tp sy dlu pnh planning sndiri, tp x jd, sbb terpregnnt gak...huhu, skrg nie sy pkai iud sbb x yakin planning sendiri...

5y ago

Sy x sakit pn, biase jer sbnrny, cume mind set dh pk mcm seram...haha...planning sndri tu ingtkn tau la kira hari kita x subur, sekali x jadi...

Saya 12thn rancang sendiri.. 4ank.. Semua jrk 4thn.. Buang luar n guna kondom.. Ank first bersama lps 100hr Ank kedua ketiga lps 60hr.. Hihihi.. Mula2 mmg seram.. Lama2 ok je mcm biasa..

5y ago

Saya guna kondom bila waktu2 tgh subur.. Bila hr2 lain buang luar.. Bab ni suami mmg kena betul2 mainkan peranan.. Jgn trlps dlm sudah..

Pengalaman..bsama tak ada beza...sbb czr..tk mkn perancang...sebab badan ase lain mcm..rancang sendiri...buang lua..dekat2 nk period baru buang dlm...

5y ago

Ooo..saya period tak problem..

Cara merancang yg doc bgtau: 1.pakai kondom 2.buang luar 3.elakkn bersama waktu subur

Ada beza. Rasa mcm takut semacam. Lepastu sy mmg ada rasa sakit masa bersama 😂

5y ago

Sis rasa sakit masa first time bersama je ke ? Lepas2 tu still rse sakit x? Berapa lama nk ilang tu

Sya takda advice utk 1 & 2 tu...Implant and condoms.. gahahaha

Ade. Rasa ngilu tempat jahit.

5y ago

Ngilu tu masa awal2 nk bersma atau sepanjang bersama? Next bersama still ada rasa nyilu x?