G6pd

Hi semua.. Nak tanya g6pd tu mmg dh dketahui ke masa bayi lahir? Sebab saya nak ambil milk booster, dalam tu ada kandungan kacang soya.. Saya baca info kata bayi g6pd alah dgn soya

15 Balas

msa baby lahir doc ade check darah die....kalau ade g6pd xboleh mkn kacang kot xsilap sy....

4y ago

a'ah....doc akn tgk file awk....kalau ibu dan anak xde mslh dh boleh discaj....

Sy mula2 die kate bby kne g6pd.. Pastu repeat test, nasib xde plak.. Alhmdlilahh

Yup.. masa kita bersalin doc n nurse dot detect dah baby kita ada ke tan g6pd.

Masa bersalin doktor akan ambil darah kat tali pusat Baby tuk check G6PD

Apa maksud g6pd tu yer?