Ibu breastfeeding bayi g6pd

Nak tnya . Biasa kalau ibu bf kan bayi g6pd ni temakan kacang parang atau ubat2an yg d pantang . Apa kesan pada bayi ya ? Nak tau tanda2 kalau telanggar pantang g6pd ni

1 Balas

Apa yg saya tahu dari doc, effectnya kencing berwarna gelap, sakit perut dan nampak lesu/tidak bermaya. Sama juga bila anak dah besar dan termakan kacang parang dll.

1y ago

ohh mcm tu . terima kasih ☺️ tkut nnti saya telanggar pantang tp tak perasan effect kat anak