Jantina baby

Hi semua nak tanya dah pegi scan jantina, dr kata girl Kalau keluar Memang betul2 girl ke ? Nk tau experience mommy2 semua. Sebab dah nak Start dah cri brg baby tapi risau #firstmom

8 Balas

Sis beli unisex memudahkan . Selain light biru atau pink . Sekarang banyak color menarik untuk sis buat tema . So far , dari awal scan satu jantina tu saya nampak . Swasta & kk sama jaa mereka bgtau jantina . Mcm saya tema merah , light green & white . If scan boy probability ke girl mungkin ada sebab kenalan & family terdekat pernah jadi , salah satu faktor tali pusat disalah anggap sebagai bird baby . For now girl to boy saya belum biasa dengar . Semoga urusan dipermudahkan .

2y ago

Ok baik sis tq

kalau saya x kesah scan jantina ape..brg x perlu pening2 nak beli..baju saya beli wrna putih je sbb baby cpt besar mcm ank first saya kluar 2.89kg 1 bulan dah 4.6kg🤣 jdi pkai kejap je..lps 1 bulan bole shopping laen plak mcm tula

2y ago

Thanks sis saya dah cari colour selain pink hehe

Hai. Ye bagi anak saya. Sampai 3 kali scan dr tetap ckp girl. Keluar baby girl. Klau risau boleh je beli warna putih/ hijau/kuning/pink & biru biasa yg xde gambar/ciri yg menunjukkan jantina tertentu.

sy last skli bru tnya. .ank boy atau gurl. besok nya nk brsalin tu sy tnya kluar mmg boy....xprlu kita bli bju bnyk bli cm warna putih atu biru. .sy bli biru putih cmpor ar so bli je unisex abis cte

Kalau masih ragu² blh beli yg unisex. Lps bersalin nt blh je mintak partner belikan yg kita nak. Online pun byk skrg. No worries ok. Sbb sy dulu pun scan nmpk laki, yg kluar pmpn.

cari brg selain biru pink sis. lg comel. biru pink terlalu biasa 😂 nnt baby da keluar baru beli wrne pink tu. biasa dengar pmpuan selalu silap, bila keluar laki 😅

2y ago

Tuhlah dah beli dah colour selain pink 😂

Kalau risau beli jela yang unisex

cari unisex je...