MOMMY DAPAT SIMPTOM APA SEBELUM PREGNANT

Hi semua nak tanya, apa simptom yang mommy semua dapat sebelum dapat tahu pregnant? Saja nak baca pengalaman masing masing 😍 Saya sekarang DPO14 tapi tak check upt sangat sebab dapat satu line je sebelum ni. Tengah tunggu period tapi simptom nak period pun takda. Setiap bulan saya akan breakout kulit muka & kuat makan manis. Last period 15/6, cuma sekarang yang saya perasan banyak egg white discharge walaupun dah hujung cycle, cramp manja dekat ari ari & breast sakit sikit tapi yang ni saya rasa mcm biasa je kot tak tahu la hahaha. Period saya teratur. Ingat nak tunggu lagi seminggu kalau tak period baru nak check upt semula.

23 Balas

Sbb masa tu ambil vaksin, ingatkan simptom hamil tu sbb ambil vaksin; rasa badan panas, cek suhu OK, breast membesar. Rasa nyut- nyut di peranakan sekali. Spotting. 3 bulan berturut spotting sebelum tempoh haid.

Badan saya jenis muntah2 kalau pregnant due to mual2. Kalau cramp2 mual2 yg light2 tu dah biasa rasa even time nk period pun haha tp kalau tetiba sampai muntah tu confirm pregnant dah. 4x pregnant 4x cantu

saya dapat simptom mcm awak. one-sided cramp, tender breast. mcm simptom nak period, tapi lamaa tak hilang2 & period tak datang2. moga murah rezeki 💐

2mo ago

dua kali pregnant, dua kali simptom sama. tapi tu lah, memang point dia simptom macam nak period tapi tak kunjung tiba 😅

saya rasa cramp dekat belah kanan macam senggugut tapi period lambat lagi masa tu. then rasa badan letih sangat² mcm baru lepas maratahon 10km 😂

Sebelum due period, dah rasa sore kat bahagian nipple. Lepastu rasa pening yang teramat. Loya pun sama. Lepas due baru check. Turns out +

ank 1st- tiba2 demam padahal sye jenis susah nk sakit. sakit breast. anak 2nd - takdek tanda pun just delay period 10hari.

Saya pula mmg moody je 😂 kalau moody lain mcm tu terus check upt selalunya double line 😅

sy dapt simtom bila tibe2 loya , mabuk yg teruk, start dari situ la, sy tau sy prgenant

pedih ulu hati padahal takda makan pedas or apa apa. lepas tu nak sangat makan tembikai

Mc lepas saya kram abdomen. Kalini period delay je