MOMMY DAPAT SIMPTOM APA SEBELUM PREGNANT

Hi semua nak tanya, apa simptom yang mommy semua dapat sebelum dapat tahu pregnant? Saja nak baca pengalaman masing masing 😍 Saya sekarang DPO14 tapi tak check upt sangat sebab dapat satu line je sebelum ni. Tengah tunggu period tapi simptom nak period pun takda. Setiap bulan saya akan breakout kulit muka & kuat makan manis. Last period 15/6, cuma sekarang yang saya perasan banyak egg white discharge walaupun dah hujung cycle, cramp manja dekat ari ari & breast sakit sikit tapi yang ni saya rasa mcm biasa je kot tak tahu la hahaha. Period saya teratur. Ingat nak tunggu lagi seminggu kalau tak period baru nak check upt semula.

23 Balas

saya period x teratur+ PCOS, saya cek upt 3/6 -ve haid last 21/5. pastu pada hari Rabu tiba2 cram perut belah kanan, loya, muntah dan pening. sebelum tu seminggu demam x terfikir ada isi, waktu tengah hari saya nak cek kesuburan guna opk sebab sebelum ni negatif je. try opk positif double Line pastu try upt saja2 terus naik 2 Line terang saya cakap macam x percaya saya menangis. sebab try upt dah 21 kali kali ke 22 syukur Allah SWT bagi zuriat. ttc 3 tahun juga. amalkan asid folik, berbagai vitamin dan permakanan sihat suami isteri. bersama waktu subur pukul 2&3 pagi, baca doa sebelum bersama dan suami baca doa supaya ada zuriat didalam rahim isteri

saya bersama ngam2 time subur, lepas seminggu dua badan rasa lain macam. cakap kat husband saya rasa saya pregnant sebab rasa cramp macam nak senggugut tapi lembut punya version. masa 3w try upt, negative. masuk 4w + upt lagi line samar2. ok terus rasa macam mungkin ada isi dah ni. tunggu lagii sampai date period untuk next month, try upt tetap samar2. hari2 test upt sampai la dah masuk 5w +, try pergi scan tapi nampak kantung jee. masa 6w upt lagi and line dah terang. tunggu 7w pergi scan lagi, ehhhh dah ada janin and dengar heartbeat sekali. memang upt ni kalau boleh hari2 check sebab takut jadi false positive ke apa. kitonyo first mom.

Seminggu sblm expected period sy demam teruk on off,pns sgt bdan..sehari nta brapa byk telan pndal..kdg peluh sjuk smpai hilang deria rasa..sehari sblm check upt puting rasa sgt sakit wlaupn kna baju & kpala sakit sgt berdenyut..bdan pn rasa lesu sgt.. sy check msa 2 hari sblum expected period, naik double line terang dh guna brand dip n tell Sy klu cramp , byk discharge & sakit breast tnda nk period..cuma reason kuat nk test upt tu sbb puting je yg sakit, breast ok.. tp stiap org x sama..klu sis dh delay period blh try upt

Sy last 1st day period 1jun bila 1july period xdtg pula..sampai 4 hari delay perasan kulit muka kering sedangkan skincare pakai je cm biasa..lpstu malam after isyak tergerak hati nk test sekali double line terang cm xpercaya sbb x expert pn mngandung sblm ni lewat hampir 6 hari -ve kalini double pula, ttc hampir 3 years skali suami beli clear blue digital tu Alhamdulillah 4w..skg dh masuk 6w..tp lgsung xde alahan pape cuma breast je sakit and cramp perut..semoga kita semua dipermudahkan dan selamat sampai bersalin..

lepas waktu subur dan bersama tu kejap2 demam tp xmcm demam batuk selsema berpanjagan dan cirit2.xtau la sakit apa masa tu. nak makan ubat2 xberani.pastu sampai nak dekat period tu dah rasa pms period tp tak.rasa mcm lama lg nak period. tp sy cek awal dpo8 sy da test upt da nmpak samar2.masih xpercaya dan repeat lg alhamdulillah betul pregnant.so alahan sy la persoalan sbelum ni. tarikh yg septutnya period baru la sy mula cramp2 kuat

Saya awal juga test upt, time dpo9 🤣, tak sangka double line, line depan sekali tu samar2, repeat test 2 hari alhamdulillah makin pekat. Saya tak perasan sangat simptom2 sebelum pregnant, cuma lepas tahu pregnant kerap cramp perut, saya scan awal sebab tahun lepas gugur 2x, saya scan masa 4w nampak rahim menebal, 5w nampak kantung dah, 6w nampak heartbeat. Moga Allah mudahkan rezeki awak & dikurniakan zuriat bulan ni 🤲🏻

simptom yg saya sedar saya kuat mkn kuat sangat sangat mkn taksampai sejam lapar. boleh kata nasi 5pinggan sehari hidung sangatla sensetif sebelum buat upt tu husband bawak pergi mall bayangkan sampai ketiak org pun boleh bau entah berapa kali muntah sbb bau ketiak hehehe esoktu piriod delay sehari terus check yaa double line.

dekat² nak sampai tarikh period tetiba cramp belah kiri... breast pun sakit kat area nipple... lpas tuh tetiba rasa nak demam.. sbb suhu badan panas dari biasa .. mula² ingat nak period laaa tapi tunggu tak dtg²... delay dlm 3 4hari mcm tuh terus buat test .. tau² lekat 😁

sy x test up .. time sy tgh kerja sy pengsan hahahahahaha malu kalau igt kembali .. wktu tu sy pikir demam biasa je x pk pregnant mula2 pening2 mual2 muntah2 tp still dtg kerja .. time brjalan kt tmpt kerja tumbang pengsan . sedar2 kt hospital sah2 mengandung

Pada hari Sabtu tbe2 sakit sgt perut pkul 6.30pg..jdi sy ingat kne gastrik..sy bru prasan sepatutnya sy period hari khamis sblm kejadian.Esok atau lusa sy tergerak hati nk check upt..alhamdulillah double line.. Terus alahan ayam dgn telur 🤣 3thn ttc

2w ago

awww alhamdulillah, sis ad amalkan ap ii ke before tahu pregnant?