Saya nak tanya ade ke yang dah bukak 2cm tapi doc suruh balik , sebab sye takde tanda lagi

Bukaan 2cm tapi kena balik #bukaan2cm#

14 Balas

Saya hujung bulan haritu perut mengeras g PAC doc check ada bukaan 2cm kena admit ward . 3 hari stay dkt ward . Pastu doc suruh balik sbb bukaan stay 2cm . Time tu takde tanda . Semalam , sakit kerap sgt , xde tanda jugak . Dtg PAC check doc admit ward lagi . Doc cakap nak monitor lagi 1-2 hari , kalau stay 2cm diorg nk induce 😌 .

Sy pun sama sis kena suruh balik..Dh keluar darah dgn lendir doc suruh balik..Bila balik rumah mula dh sakit contraction selang 5/10 minit sakit2 tapi tahan jela..Selagi tk pecah ketuban baik diam2 kt rumah nati prgi hsptal kena suruh balik lagi hmm penat ulang alik dh la tggu berjam2 😂

1y ago

sy anak sulung dulu mcm nie. keluar lendir darah. p hosp check bukaan baru 2cm. doc yg seluk tu kata dia cuba bg cepatkan bukaan pastu suruh balik dulu. malam tu dh start contraction kuat. p hosp, subuh bersalin dh

sy punya 2cm, doc tahan sebab ayaq ketuban dah pecah dari 12 tinggai 6. tapi tak sakit. induce pun tak sakit, tp doc dk paksa bukak smpai 4cm. last2 emergency czer sbb dk 4cm smpai 12 jam. lahirlah baby merdeka 😂🤲🏻

Macamana mommies boleh cek bukaan bila xde tanda. Ke mmg kebetulan ad appointment? Sbb sy dh rasa mcm ke bawah sgt dh, baby pn kerap mengeras. Xtau dh ad bukaan ke belum huhu curious jgk nk tau. Share2 sikit

1y ago

alhamdulillah sy dh slmt bersalin 1 September hritu skrg dh 14 hri berpantang...doc sllunya akn bwk ke hospital klo dh 4cm klo 2cm Just blik dlu...mcm sypon hritu sy cek jgk 2cm tpi doc yg suruh thn wad esok tu msih sma and doc bg blik 3hri lpstu rsa mengeras sj cek LG 3cm bukaan lpstu ptg cek 4cm tu yg bwk p hospital bsaq

Masa anak yg lepas bukaan sy 3cm pon doc suruh balik. Tp sebelum balik doc tlg buka kan bukaan. Balik kejap, malam tu sakit balik so pegi hospital semula bukaan dah 6cm dan bersalin tengah pagi esoknya.

Sy dah masuk hari ketiga dekat ward bukaan 2cm..hari 1st contraction kuat..masuk kedua dan ketiga hilang contraction..ni tgh tggu turn induce belon jap g..doakan ada progress..letih dah duduk ward…37 weeks

1y ago

bila dah start contraction mkn nenas sis . suruh suami bwk time mlwat . sy masuk ward tghari lepastu 2kali masuk ubat dkt bwh pkul 9 mlm dah kena masuk labor room 1 pg anak sy keluar .

Sya sama mcm awk…dh bukak 2 cm tp doc srh balik…doc ckp dh turun tanda bru dtg …dh bukak 2cm dri isnin ..smpai skrg tkde turun tnda…baby pun masih bergerak mcm biasa

1y ago

37w4d

Asalamualaikum doc , bayi sy baru lahir semalam 31 ogos , jam 4.25 petang , tapi si ibu belum bole susukan , sbb tk keluar susu nya , adakah normal?

perut saya mengeras 2 3 harini sampai takleh nak tidur then saya terus gerak hosp kena seluk tahu tahu bukaan 2cm tapi doc suruh stay

1y ago

Awk mngeras tu ada rsa sakit tak? Sbb sy 2-3hr ni mngeras+sakit bwh perut+pinggang.. pstu bwh tu rsa mcm ditekan2.. dlm sejam tu kerap jgkla .. dia dtg kjap, pstu hilang.. pstu dy dtg lg..

kakak saya mcm tu..bukaan 2cm..tp Dr suruh balik..lepas 2 minggu baru dia betul2 bersalin😅