Rasa penat burn out

Hi semua mommys, pernah tak korang rasa burn out sampai rasa fedup masa pregnant? Mcm mna nak motivate diri ye? Sbb sy kbykkn rasa down, burn out, penatttt sgt sbb hadap alahan byk makanan x dapat masuk, tido pun susah, HB rendah stiap 2 minggu nak cucuk ambik darah.. and mcm2 lagi smpai rasa mcm taknak pregnant lagi mcm sengsara lah mcm ni smpi pandai nangis tibe2 sebab rasa mcm penat sgt fizikal mental 😭😭😭😭😭 btw sy baru 3 bulan pregnant & first child..

29 Balas

Saya kalau rasa mcm tu.. saya akan tengok gmbr scan baby.. saya pun pregnant hari2 menangis emosi tak stabil tp bila saya tgok scan baby.. saya jadi kembali kuat

cuba beli salus Floraldix utk naikkan HB... tapi ingat bila makan iron kena lepas 4 jams baru makan calcium/susu... all the bestnya semua mummy...

It will get better trust me. Awal2 memang macam tu, masuk trimester 2 dah rasa macam diri sendiri balik 👍

Try guna maltofer , hb i dlu 10 tkar ke maltofer ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ naik 12,

Sabarrr jgn mengeluhh dulu. Lepas dah ade anak, bkn stakat burn out, mls nk ckp lah 😂

saya rasa letih kuat tidur sekarang ni kuat makan ni nomal ke. kandugan saya baru 4 minggu.

4w ago

awal lg tu sis normal , saya 6w baru alahan dtg . takde selera makan loya jee .

Erm... Sya pun rsa bnda yg sma, sedar xsedar kandungan da 38mnggu 3 hari...

Saya skrg 6minggu 3 hari tapi tak rasa apa apa lgsg. Rasa biasa ja. Normal ke?

4w ago

Normal sis , lain org lain badan lain jugak pregnancy journey .if tkde morning sikcness syukur sangat sis 😂 Alhamdulillah saya Loya loya 4 minggu saja lepastu normal kdg2 rasa mcm saya ni mengandung ke tak 😂 Now baby da kick kick dah . Enjoy your pregnancy Ya!

semoga Allah ganjari segala kepenatan para Ibu semua dengan pahala