Rasa jealous dengan babysitter

Hi semua mommies. Saya nak tanya, normal ke kalau kita ada rasa jealous dengan babysitter? Saya rasa sedih bila dapat tau dia bahasakan diri dia 'ibu' dengan anak saya. Suami dia pulak kerap balik makan tengahari sebab nak main dengan anak saya. Saya rasa jealous. Tapi saya terpaksa kerja, komitmen saya dah tinggi. Apa nak buat ye untuk kurangkan rasa jealous ni?

7 Balas

normal dlu saya kecik, dgn orang gaji pon saya panggil mama je.. kurang² anak membesar dlm persekitaran yg penuh dgn kasih syg.. maybe puan blh pastikan setiap kali waktu dgn anak..puan blh bg attention yg lebih lagi dr pengasuh.. supaya dia tak rse jauh dgn puan. walaupun hanya satu jam sblm tidur kita boleh spend time.. make sure satu jam tu mmg full physical/emotional activity and engagement dgn anak tanpa ada gangguan lain.. all the best Puan.. ?