KEPUTIHAN NORMAL KE X

Hi semua. Mohon pandangan 2 hari lepas saya ada perasan mcm ad keputihan kaler kuning nk ke hijauan. Secalit saja kt pantiliner. Tp sekali tu je dah 2 hari xde plk ap2 keputihan yg kua lps tu. Tp saya ada perasan kemaluan saya mcm sikit pedih n nyilu2 . Normal ke?? Lps tu td bru lepas bersama pon ada rasa pedih skit n saya trperasan kt tisu yg saya lap ada mcm cecair kuning keperengan sikit. Saya risau. Apa yg patut saya buat ya. Adakah tanda2 gbs.. tp kemaluan saya stakat ni x gatal. Ada sapa2 prnah jd mcm ni x ? 😣🥹#pleasehelp #firstbaby #ingintahu

2 Balas

keputihan tukar warna hijau means. itu bahaya awak .. you pergi kilink buat test vaginal. Normal kilink pun boleh. awak berape weeks ..kena jaga jaga

12mo ago

Baru 12 minggu awak. Huhu thanks sudi jawab

Pergi klinik untuk buat HVS (high vaginal swab).

12mo ago

Boleh buat kat klinik swasta. Kalau KK lambat, ramai mommies dah kena. End up mostly buat kat klinik swasta.