Kurang minum susu

Hi semua, mcm mana nak bgi baby 4 bulan kuat susu ya? Jenuh bagi, dia dok tolak main2 dgn lidah dia. Fully formula, ada tips tak?

1 Balas

Tukar susu? Anak sy oun Exclusive FM. Pun x minum susu sgt. Samalah ogai duk main puting dgn lidah. Smp dia 10 bulan ni. Tp sy practice bg dia minum byk mn dia nk then stop. Sebelum 1 jam up, bg semula susu. Tgk blh hbs ke tak. Anak sy dia suka 'rehat'. Lps rehat insya Allah susu hbs. Tp susu jgn biar lama. Within 1 hour kna consume hbs.