Tips kecutkan Cyst

Hi, Saya Tahu Ada cyst ketika 9week, sewaktu tu cyst 3x3. Doktor Kata xperlu buat apa2 sebab katanya akan kecut sendiri sebab baby makin membesar. Tetapi cyst Saya makin membesar Pula, skrg dh 20weeks. Doktor cakap Masih boleh kecut tp still kena refer hospital utk pemantauan. Soalan Saya: 1. Ada sesiapa yg berpengalaman, cyst dia mengecil Bila baby makin besar selepas 21 weeks? 2. Apa tips utk kecutkan cyst?

1 Balas

awal pregnacy waktu first scan dr discover saya ada ovarian cyst, tp alhamdulillah 2nd scan dah kecut and 3rd scan dah completely xde. Waktu tu tgh alahan kuat jadi saya langsung tak sentuh makanan bergoreng and ayam. Pastu waktu tu pun saya stop makan tempe. Saya x tahu lah kalau itu antara faktor menyumbang kepada pengecutan cyst. Tapi awak boleh cuba. Kurangkan stress juga ya. Semoga dipermudahkan.