JOM SHARE SKINCARE & MAKEUP UTK PREGGY

Hi semua. Jom kita borak2 tentang skincare yg boleh di pakai masa pregnant ? Korang boleh share ke skincare brand apa yg korang pakai, jenis kulit apa ? Sebab masa preggy ni kita sentiasa berhati2 pilih ingredients dalam produk kan, contohnya macam RETINOL adalah dilarang sama sekali utk dipakai semasa preggy utk mengelakkan keguguran, premature & autism. Jadi brand apa utk skincare & brand makeup apa korang pakai ? Pada yang TTC skrg. Topik ni dapat menambah ilmu dari mummy semua bagi persediaan dimasa depan.

2 Balas

Masa tau je pregnant no1 saya terus stop pakai skincare. Sebab masatu sunscreen saya jenis chemical & saya penat nak try & error skincare lain sambil baca ingredients dia. Sebab banyak tak sesuai naik ruam atau merah muka lepas pakai. Sampai bersalinkan no 2 pun saya masih tak pakai pape skincare sebab pregnant lepastu breastfeed no1&2 Barubaru ni baru start pakai skincare balik sebab kulit nampak kusam 😂 taknak la tua sebelum umur. Saya pakai drsecret. Sebab dia memang selamat untuk ibu mengandung & menyusu. So saya takyah belek satusatu skincare kat kedai tengok ingredients dia. Husband pun puji muka nampak glowing & muda 😂😂

1y ago

Best kan dr secret 😂 Saya tengah pregnant anak no 3 skg & masih breastfeeding anak no 2. So masih kena hatihati dengan ingredients products

Hi, saya guna The Body Shop. Safe for pregnant mom and breastfeeding mom.