Strechmark

Semua ibu pregnant mmg akan naik strechmark di perut ke?🥺

23 Balas

33 weeks stretch mark dah naik .. ikut org. Sy mmg mudah naik. Sebab dulu sebelum mengandung pun bila berat naik & turun mendadak sy akan naik stretch mark kat pyudara, peha. Jadi apalagi mengandung.. ada org mmg x naik

saya dah 35 weeks alhamdulillah x ada strechmark, first pregnant. saya sapu vaseline petrolium jelly tu dari awal pregnant & palmer's therapy oil tu. harap² terus x ada lah sampai baby dah lahir😁

Saya sapu tiap 2 kali shari Nivea creme je & baby oil dr awal2 tahu mengandung smpai skrg dh 32w. Alhamdulillah belum naik stretch mark. Harap2 gitu la smpai beranak..

Sy 7bulan baru naik strechmark. Tu pun dari awal duk sapu minyak . Sama je naik jgk 😂. Ingatkan dh xnaik punya la senang hati. Masuk 7 bln . Ade plk adeh😂

Saya sekrang 32weeks and tkde stretchmark. Sis kalau dpt tahu pregnant je terus cari lotion or minyak utk sapu kat perut, nipples and peha tauu 😘😘

sy nak mask ke 3rd trimester, bru muncul stretch mark. dah pakai losyen strech mark awal² pn, still ada jgk bwh perut . huhuuu. sabo jelanakkk.

sya 30 week dh ada sikit di bawah perut... tp x nmpk sgt... sya amalkan minyak tropika tu...ttp ada juga.. ingatkan xda... tp sikit jela

. skrg tgh prgnt 9 bulan ank ke 4 sy msih xda strechmark dkt perut ,dekat punggung je ada samar2 sikit . x pasti apa sbbnya.

Ikut org. Ada yg saya baca pakai memacam ubat pun stretch marks tak hilang. Saya tak pakai pape takda stretch marks pun 😂

Sy 35w x naik lagi setakat ni. Tapi sy cdg siap² cream. X nanti naik baru nk pakai.. boleh terus pakai Sy kdg pakai kdg x