Pakai inai masa mengandung

Hi semua, ibu mengandung boleh ke pakai inai di jari? Saya ada terbaca setengah kk nurse tak bagi sbbnya nnti tak dpt detect utk cek oxygen klu tak silap. Saya bukan saja saja nk pakai, bulan depan ada majlis sanding. Ikutkan masa tu tengah pregnant 6 bulan disebabkan pkp majlis tertangguh. Tq semua 😊 #firstmom #firstbaby

6 Balas

Sis, saya banyak kali dah kena dengan nurse, saya ni suka btul pakai inai asal kurang je tambah balik, mmg dari buka buku dah kena tegur, lps tu kdg pakai tak ingat dah, tapi makin lama boleh la accept, dia bagi tau kata takut kuku biru ke ap, oksigen tak smpai la, tu dia tak bagi, kalau nak sis pakai inai putih, lagi pun inai putih sekejap ja hilang. Insyallah semoga dipermudahakan urusan majlis sis😊

1y ago

ok noted. tq banyak² sis 😊

Saya pernah kena tegur dengan nurse, katanya bacaan di jari akan jadi tak tepat sebab ada inai tu. Tapi takde la dia marah ke apa hihi boleh je pakai, cuma mungkin kalau ada apa apa nanti akan effect procedure di hospital

1y ago

ok tq awak share info 😁

Tak digalakkan pakai inai merah. Awak pkai white henna pun cantik jugak. Awal2 pregnant hari tu, ipar saya ade juga pesan jgn pakai inai nanti nurse susah nk detect kita pucat ke ape .

1y ago

ok noted with thanks 😊

saya pernah pakai inai merah. pegi kk check up takde kene tegur pulak.. tapi inai saya tu sekejap je 2 minggu dah pudar so okay je pakai rasanya

1y ago

ok tq awak sudi share experience 😉

Kalau kt jari hilang dlm seminggu cm tu… tpi doc sbnarnya tkut klo ada apa2 incase susah… better sis pkai white henna je…

1y ago

ok awak. tq ye 🥰

wasap la tanya nurse yg handle awk sepanjang pregnancy

1y ago

xde no. nurse kk tmpt sy mmg tak bg no personal, saya dh pernah minta. klu call kena direct call klinik je. saya tanya utk minta pendapat shj & kalau ada yg berpengalaman