Supplement TTC

Hi semua. Boleh tak share berapa lama lepas amalkan coq10, vit d3 dan folic acid mummies berjaya pregnant?#bantujawab #advice #tryingtoconceive

9 Balas

sy ttc 2 tahun . mcm mcm makan supplemen . efferty , vit b , vit c , acid folik. suami pun mkn supplemen utk sperm . tp tak pernah pregnant . smpai satu masa sy stop smua, suami pun stop tp dia kurangkn rokok . sy just mkn blackmores multivitamin je . alhamdulillah lekat 1 2 bln mkn tu . tp gugur . sy teruskan makan tanpa skip . tak smpai sbln gugur tu sy lekat smula . doc pun terkjut . sbb masatu sy tak smpat priod pun lepas gugur tu . ttiba sangkut . rezeki. alhamdulillah anak dah sthunn. semoga lepasni sy dan awak ada rezeki pregnant. aamiin . jgn strss . jaga diri . jaga mkn . buat opk utk tahu hari subur.. suami kalau merokok . kurangkan rokok ye . jangan pkir2 sgt . enjoy je awak .

Sy yg first terus lekat tahun 2020. Dah 4 tahun budaknya. Second ectopic kena buang fallopian tube tahun 2022. Lepas tu start TTC tahun 2023. Third tahun Jan 2024 sy pregnant lepas buat Fertility treatment HSG tapi gugur sbb mmg tak ambic folic etc. Fourth skrg Ogos 2024 baru lekat semula. Tak sempat ambik coq10. Cuma sy joging sebelum try. N makan folic acid brand appeton. Dah cuba fertility treatment ke?

Pengalamam sya TTC 3 tahun , tahun lepas sya pergi farmasi and ada sorng ahli farmasi tu datang suggestkan untuk suami (fish oil + coq10 ) isteri ( fish oil + folic acid ) alhamdullilah dalam masa 3 bulan ada rezeki saya . Skrg tunggu nak bersalin je ☺️

sy amik folic acid je nk dkt2 kawin tuu .. n terus je mkn lepas khwin .. sbb mmg plan nk anak cpt, umur dh lanjut 😬 3bulan je lepas kawin terus pregnant .. total dlm 5 6bulan juga mkn start sblum kawin ..

1mo ago

Tq share sis 😊 sy miscarriage tahun lepas dan waktu tu hanya ambil folic acid. After six months mula ttc dan skrg baru start incorporate d3 dan coq10

alhamdulillah, saya salah seorang yang berjaya after consume more than 6 months. now dah preggy pun still consume vit d3.

saya start makan vitd3 dgn folic acid 2 bulan sebelum nikah. berjaya pregnant hari ke 18 lepas nikah

kalau saya ... consume jus mamariam n folic acid . sebulan lepas tu alhamdulillah lekat

Ambil asid folic je. Setahun lebih.

Lepas 5 bulan