Pil perancang

Hello semua. Boleh share tak kesan pil perancang terhadap bdn ? Me czer dan diwajibkan ambi perancang so I ambi jer tp x makan lagi sebab takut kesan dia. Skrg I merancang sendiri dgn husband.. ..

1 Balas

Saya ambil pil perancang selepas 6 minggu bersalin sbb memang kami nak jarakkan kehamilan selepas bersalin & saya pun czer juga. Setakat ni, kesan lepas makan pil perancang, saya insaf sebab saya boleh makan pil tu tepat masa setiap hari dan memberi kesan mendalam kpd saya supaya solat pun kena tepat masa juga. Tu kesan dari segi rohani lah. Kesan dari segi mental fizikal, syukur, tiada buat masa ni. 🤲😊