Apa kesan sampingan makan pil perancang?

Haii..sy adalah 1st mom,baru melahirkan baby 3 bulan lepas. Sy baru ambl pil perancang bulan ni. Apa kesan sampingan korang bila ambl perancang ye?? Sejak makan pil perancang ni sy tak datang period dari bulan lalu. Sy risau sama ada ini kesan dri ambil perancang ataupun sy pregnant .#firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

saya cucuk ubat. 30hari darah nifas lepas seminggu cucuk ubat period pulak 25hari. bgtaw kat doctor, doctor ckp mmg kesan dia mcm tu. ada sesetengah org sampai 3bulan xok lagi. ni bulan march xperiod pulak dh. next month second cucuk. nurse awal2 dh bgtaw mmg akan ada bulan kita xperiod bila kita cucuk ubat... entah la nak cucuk lagi ka x. saya emergency czer. baby premature. doctor mmg awal2 dh ckp saya kena jarakkan sekurang2 4-5tahun. sb baby premature saya byk follow up hospital lagi. kena focus kat baby lebih..

sy ambil suntik. kesan suntikan pertama tulang2 kaki dan tgn rasa tidak selesa, period mmg x datang 2 bulan. appointment kedua saya stop teruskan dan merancang sendiri. ni dah 3 bulan tanpa apa2 perancang dan period x teratur. ni dah 16 hari period x berhenti. harap dpt pulih seperti sedia kala.

Ambik noriday kan? saya pon noriday df baby tak datang period jugak misi bgtahu normal sbb kita keluarkan susu. Mula pon risau pregnant dah laa czer

saya pulak makan pil perancangan dah tiga kali period dalam bulan ni.tak tahu la normal ke tak.😅😅😅

1y ago

haah noriday

Sy amik pil noriday sbb tu low dose nurse bgtau.baby 3 bln alhamdulillah period ok normal.

period da lebih 15 hari. darah bnyk sgt, sy amek cucuk kat punggung tu