Ubat keputihan

Hi semua , ada yg pregnant guna ubat insert ni ke ? Kk bg suruh insert kat vagina . Mmg panas ke lepas insert ? Tak bahayakan bby kan? Dan sy insert mcm tak bole nk masuk dlm sgt . Sakit . Sy takthu sedalam mana nk masukkan . Kalau nk terkencing mcmne ye ? sbb sy skrg kerap kencing . Mesti kne bangun nk kencing . Ni firstime sy guna . Jd takthu sgt . Masa dia terangkan tu pun . Dia just ckp insert guna jari dan sedalam mgkin . #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

Ubat keputihan
2 Balas

1) panas sbb ubat dah mula jalankan kerja dia. normal saja. 2) tak bahayakan baby sbb baby dlm rahim & dilindungi air ketuban. 3) kencing guna laluan & 'lubang' dia sendiri. tak melalui vagina. cuma kalau kerap sgt kencing takut kurang berkesan pulak ubatnya. 4) betul insert guna jari. masukkan sedalam yg mampu je & yakin tak terkeluar lagi.

10mo ago

okay sis lily . thankyou

sya penah pkai ubat ni ..pakai waktu malam nak tidur tu pkai sekali pantiliner ..sbelum nk pkai ubat tu elakkan mnum byak air spaya xkerap kencing ..pastu nk msukkan ubat tu agak2 dia dah msuk n susah nk keluar tu dah cukup ..jgn dalam2 sngt sebab memang sakit kalau msukkan dalam2 ..yup,msukkan ubat tu mggunakan jari

10mo ago

betul mcm yg puan ni komen. mcm sy tak dpt jenis ni sy dpt ubat insert candid v3. sy cuma nak tambah utk part baby. tak perlu risau tak bahaya dekat baby. sebab baby awak dilindungi oleh air ketuban. selagi mana air ketuban awak xleaking or pecah baby selamat dlm tu