Second baby. First baby gugur 12/7/2020 .

Semoga awak kuat n membesar dengan sihat.

Second baby. First baby gugur 12/7/2020 .
26 Balas

Sama macam saya.. 1st aritu merasa selama 1 minggu perasaan pregnant.. hujung bln 6 tau pregnant, 7/7 gugur..masa tu mmg tgh dlm proses berhenti keje & agak stress keje.. tiap hari drive 30minit & naik public transport 30 minit g ofis.. bfore tau tu, ade angkat brg2 berat & aktif g i-city main game lasak2.. lepas tau je, tros risau & xsedap hati.. mmg tiap2 mlm mimpi gugur bile tau pregnant.. petanda Allah swt nk tunjuk agaknya supaya mental saya mmg sedia.. 6/7 tu bleeding byk & 7/7 confirm gugur kandungan 4-5minggu.. Alhamdulillah.. skrg dh melekat.. doakan kandungan saya kuat kalini.. last check aritu nmpk degupan jantung.. baru 10minggu kandungan..

3y ago

amiinn..sy pn x tggalkan folic acid lepas dri gugur

jangan terlalu percaya pada mimpi....Kita sebagai wanita....kena kuat dari segi mental dan perasaan.....sy pernah bertanya pada doktor d farmasi....kalau Kita Dalam perancangan @ persediaan untuk hamil....amalkan folic acid...dan jangan lupa Jaga kesihatan Dan mental

Ni doa yang saya selalu baca Lagi2 lepas dapat tau mengandung kali kedua selepas keguguran bulan mac 2020. Alhamdulillah dah 25 minggu. Doakan saya Dan baby selamat juga ea #TAPSupermoms #TAPactiveusers

3y ago

sama laa..sy pun amalkan doa ni lepas solat..

Aamiin.. tahniah sis. moga dipermudahkan n slmat smpi melahirkn.. doakan Sya moga tahun ni Sya mengandung ya sis.. ttc 1tahun 9bulan..

3y ago

betul. Allah sebaik2 perancang.. rezeki Allah takpernah salah masa (kata2 semangat utk diri sndiri jugak)

Alhamdulillah tahniah,jaga kandungan,jaga kesihatan,acid folic jngn tinggal dan bnyakkan selawat dan baca Ya Raqib

Tahniah. Semoga baby membesar dengan selamat. Jaga diri mummy dgn baby ea #TAPSupermoms #TAPactiveusers

saya gugur 7/12/20. now tengah berpantang. doakan saya dapat baby tahun 2021 😊

3y ago

terima kasih semua. semoga ada rezeki kita. aminnnnn

saya pon first kandungan gugur..skrg second kandungan..hrp sihat dn selamat...

Ambil ubt kuatkn rahim boleh sy dlu mkn smpi 3 bulan xleh buat kerja bert semua

3y ago

kalau da tau pregnant..bole x cpt2 pegi klinik swasta bgtau sejarah gugur dn mnx doctor bg ubat kuatkan rahim..sbb kk x penah bg..hmm

Tahniah awak. Jangan lupa makan folic asid setiap hari tau