Mengeras selepas tersalah makan

Semlm sya berbuka air detoks kndugn 7 bln.pg subh mulas2 kne cirit birit..trus start mgeras stiap 10 saat sakitnya rsa..ni kurg lps mnum segelas air msk..cuma sya risau mngeras tu dh mcm nk brslin stiap 10 saat..ni nk grk pun risau je..ada spe prnh kene x cm sya

5 Balas

Awk minum air detoks yg kna guna untuk menguruskan badan ke ? Klu awk minum itu patut la awk kena cirit birit sbb air detoks kn mmg akn buatkan org yg minum tu cirit birit. Bahaya tu cirit birit boleh dehidrasi dan buat awk pengsan klu terlampau sakit perut sdgkn yg xmengandung pn sengsara apa lagi yg sdg mengandung. Plus kandungan awk mengeras tiap 10 saat kan, cuba awk ke emergency.

2y ago

ohh mgkn sbb bercampur2 kot soda lg then masam lg kan. syukur laa kalau dah kurang. Dah tau da tu perut xngam dgn minuman tu kali. Lain hari boleh berjaga2 dah.

sy pn minum yg tu tp x masam sgt air die..blh tahan..mgkin yg sis mnum trlampau masam sbb tu blh cirit..kdg sy pn kalau mnum air masam sgt mmg akn kena cirit sis..

2y ago

dia x masam mnis...tp xtaulh klh kli ni

Kalau kerap mengeras better pergi klinik sis. Saya pun dulu pernah kena sampai kena pergi emergency dekat hosp

Jika kerap, ke hospital ya puan. Risau juga jika dehidrasi. Risiko kepada puan dan kandugan

Air detoks mcm mane maksud awak sis?

2y ago

yg jual kt bzr sehrian puasa tgok sdp je pudina soda limau