Alahan berlarutan sampai bila?

Hai mommies,sya nk tnya selalunya alahan untuk trimester pertama smpai bila ye?haritu sya ada alahan teruk smpaikan stiap makanan yg masuk akan sya muntah balik(7-8weeks).skrg ni sya just sakit2 badan je muntah2 dh kurang dh(10 weeks).normal ke mcm ni?sbb sya takut kandungan x sihat😢#1stimemom

2 Balas

Normal.. sy smpai hjung nk brsalin bru lh ok alahan.. nsi xmsuk lg lm mlut dh mntah.. kne warded 2 mlm kt hp sbb air kncing ktor(dehidrated).. smoga allah prmdahkn urusan sis ya

3y ago

Skrg dh masuk 10 weeks..due 16/5/22.tq sis ye😊😊

Normal, alahan berlarutan sampai bila tu tak sama utk setiap orang. Tapi kalau dah rasa muntah2 tu berkurangan maknanya dah nak hilang la tu

3y ago

Ohh mcm tu ye sis..harap xda apa2 sbb sya pernah gugur dlu.takut pulak pkir ada apa2.🥲